17 Nisan 2017 Pazartesi

REFERANDUM SONUCUNA BAKIŞ VE YORUMLAMA YANLIŞ, YANLIŞ VE YANLIŞ...!


Ceketin ilk düğmesi yanlış iliklenmiş ise eğer, geri kalan da düzen beklemek zaten olanaksız. Bu gerçekten hareketle, referandum ve sonuçlarına dair kendinizi konumlandırdığınız yer de aynen böyle bir durum arz etmektedir.
Şimdi analiz edelim gerçek dışı, hatalı ve zaman zaman bilinçli olarak yapılan yalan yanlış yorumları. Evvela altını kalın kalın çizmemiz gereken birincil analizimiz, sistem değişikliği tasarısının sahibi her ne kadar Ak parti ve MHP olmuş olsa da, özünde yapılan oylama partilere değil, değişen sistemin oylanması olayıdır. Bu gerçeklikten hareket edersek eğer, o zaman halkın kısmi şerh koyduğu şey, Ak parti ve MHP değil değişen yönetim sistemidir. Eğer iddia edildiği gibi, bu oran bir sarı kart ise, bu oran bir ikaz, uyarı ve hatta bir tehdit ise ve bundan nemalanacaklarını iddia eden çevreye diyorum ki, hadi uyum yasalarını bir an evvel çıkarın ve erken seçim kararı alın ve kendine güvenen adayınızı da Erdoğan’ın karşısına çıkarın. Bakalım sizi daha ilk turda tepe taklak ediyor mu etmiyor mu !? Bu yanlış yorumlamayı bir başka tez ile çürütelim. Referandum sonucuna bakarak hem Ak partiyi ve hem de Milliyetçi Hareket Partisini eleştirenlere diyorum ki, ilk genel seçimde MHP yine kendisinin kemik tabanı olan %12 ila 15 bandında ki oyunu tekrar alacaktır. Hülasa, yeni sistem de yapılacak ilk seçimde emin olunuz ki bu referandum sonucundan nemalanmaya çalışan zümre yine yerle yeksan olacaktır. Gelelim %51.4 gibi beklentilerin altın da gerçekleşen sonucu irdelemeye. Evvela şunu vurgulamak gerek. Yapılan sistem değişikliği, gereksiz, önemsiz, yersiz ve gerçek bir değer ifade etmeyen 18 yaş, vekil sayısının 600’e çıkarılması gibi bazı maddeler adeta paketi sulandırmış ve paketin özünde ciddiyetsizlik hissine kaynaklık etmiştir. Tüm bunların yanı sıra, MHP’nin mecliste ki davetine, mal bulmuş mağribi gibi sarılmak, toplumda konuşulması ve tartışılmasına gereksinim bile duyulmadan kısa zaman da komisyon ve genel kuruldan çıkarılarak halka götürülmüş olmanın etkisi de azımsanır gibi değildir. Ve yine bir başka önemli nokta da, paket makul, mantıklı ve halkın endişelerini ortadan kaldıracak şekilde pazarlanmadı, pazarlanamadı ve pazarlanmasına bir takım çevreler ayak koydu…! Bu durum chp tarafından hissedilerek çok çeşitli entrikalara bezenerek akla hayale dahi gelmeyecek abartı, yalan ve malayani şekilde sabote edilmiş olması da bu sonuçta önemli etken olmuştur. Bir başka önemli sebepler arasında ise, halkın bir asıra yakın tanıdığı, aşina olduğu, bildiği bir sistemi, hiç bilmediği, tanıklık etmediği bir sistemle değiştirirken duyduğu endişenin de bir yansımasıdır. Ve bu durum kendi içerisinde anlaşılabilir ve hayli doğal bir endişedir. Bu haklı endişeden kendisine pay çıkarma girişimi ise acizliğin doruk noktasıdır. Halk, yeni sistem ile kendi arasında ki bilinmezliğe dayalı olan bu kısmi soğukluğu, iktidarın uygulayacağı doğru, adil ve kalkınmaya dayalı ve bir o kadar özgürlükçü uygulamaları sonucunda ortadan kaldıracaktır.
Bir kez daha ve gür sada ile diyorum ki; aslanın önünde ki kırıntılardan nemalanmaya çalışan çakallar, sıkmayın canınızı en fazla iki yıl sonra daha bir şiddetli karşılık göreceksiniz…!