14 Haziran 2017 Çarşamba

SAHİ CHP!

SAHİ CHP !
17 eylül 1961 tarihi sana bir şey hatırlatıyor mu ey CHP !?
Bu tarihe dair bir anlık ve bir atımlık bile olsa, kusmuk geliyor mu içinden ey CHP !?
Sahi CHP!
Dünyanın en centilmen, en zarif, en nazik ve hepsinden kat be kat ötesi, en masum insanını ve üstelik bir Başbakanı asmak nasıl bir duygu ey CHP!?
Bu insan ki, bir ülkenin yaklaşık %60 ‘nın  ( 57.6 ) oyunu almış, tek derdi vatan ve milleti olan, yaptığı tüm icraatları da bu denklem üzerinde cereyan eden, zarif ve müşfik bir insanı, dar ağacına götürmek nasıl bir vahşet ey CHP !?
SAHİ CHP !
Bir kez olsun o masum, tertemiz insanın kabrine gitmek, bir anlık utanma duygusu ile helallik istemek aklına geldi mi ey CHP !?
Bir ülkenin milyonlarının sevdiği, saydığı, son derece temiz ve alabildiğince masum bir insanı, bir hiç pahasına asmak, dar ağacına götürmek bir anlık bile olsa canını acıttı mı ey CHP !?
SAHİ, CHP !
Senin için adalet nedir !?
Senin için hukuk nedir ey CHP !?
Yarım asır oldu ve milyonların acısı hala taptaze iken, o tarihte yaşanan mezalime dair duygu ve düşüncelerin nedir ey CHP!?
Bütün bu soruları soran kişi olarak biliyorum ki, hiçbir sorumun senin için zerre kadar kıymetı harbiyesi yok ve zerre kadar değer ifade etmiyor senin için ey CHP
Ey CHP, senin için devrim, inkılap, ve ihtilal için her şey mübah değil mi ?!
Ve dahi bu devrim (!) hayatta kalsın diye daha nice menderesleri, Özalları ve Erdoğanları bir kalem de dar ağacına götürür ve üzerine su bile dökmezsin değil mi ey CHP !
Devrim yumurtası pişsin diye nice alevler, ateşler yakmayı ve nice yangınlar çıkarmayı, sonu nereye varırsa varsın düşünmeden yapabilirsin değil mi ey CHP!?
Sahi CHP, canın acıyor mu !?
Sahi CHP, canın yanıyor mu!?
Üstelik gırtlağına kadar suça bulaşmış, gırtlağına kadar fetö terör örgütü ile pis ilişkiler ağı içerisine girmiş, devletin en mahrem bilgi ve belgelerini dünyanın gözleri önüne sergilemiş bir kişinin aldığı 25 yıl, canını acıtıyor mu ey CHP!?

SAHİ CHP!
Kazara bile olsa bir anlık, bir olaylık bu devlet ve millet ile birlikte hak, hukuk ve adalet arama erdem ve ahlakı ne zaman sende neşvünema bulacak ey CHP!?
Ne zaman kendi dünyandan, kendi katı ideolojik algından sıyrılıp, kafanı kumdan çıkaracaksın ey CHP!?
Biliyor musun ey CHP!
Aslın da sana kızmıyorum! Kızmak bir kenara seni anlıyorum da…!
Yukarda sayıp döktüklerim, senin ontolojik bir amentünü teşkil etmekte. Ve biliyorum ki bu ilkelerden birisinden dahi sapma gösterdiğin an, değerlerine (!) dair imanın ciddi sarsıntılar geçirecek ve ortada devrime ve devrim kanunlarına dair inanç ve iman kalmayacak.
Ve sonucu olarak, bu devrim amentüsü sayesinde konsolide ettiğin kitleyi de kaybedeceksin. Bir başka deyişle hayat ve yaşam hakkın bile kalmayacak elinde.
Biz bu ülkenin milleti olarak seni nasıl tanımış, anlamış ve analiz etmişiz değil mi ey CHP!?
Her ne kadar çıkıp kendin itiraf etmemiş olsan bile, biz bilmez miyiz birbirimizi ey CHP!?
Senden Devlet ve Millet adına hayır beklemek, olumlu bir duruş, tavır ve eylem beklemek bizler için hayal ötesi.
Lakin ey CHP! Gel bir kez ama bir kez olsun bu milletin kendi evlatları içerisinde çıkabilecek bir yangına karşı olumlu bir tavır, söylem ve davranış içerisinde ol, aksi halde kazanan yine sen olmayacaksın…!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder